VNG stuurt leden brief over ontwikkelingen geo-domein en de beëindiging van DataLand

Op 7 augustus jl. heeft de Vereniging van Nederlandse Gemeenten haar leden geïnformeerd over de ontwikkelingen in het geo-domein en de beëindiging van de dienstverlening van DataLand. In de brief onderstreept de VNG het belang van de WOZ-detailgegevens als volgt:

‘Deze informatie is (…) voor zowel bovengemeentelijke samenwerkingsverbanden als andere regionale of landelijke organisaties onmisbaar bij de uitvoering van hun werkzaamheden. Veel van de taken waarvoor zij verantwoordelijk zijn, vragen immers om regionale -ruimtelijk gecombineerde- informatie. Bijvoorbeeld voor het opsporen van wietplantages, het inventariseren van slecht geïsoleerde huizen of mogelijke asbestdaken en fraudebestrijding. DataLand zorgt momenteel voor validatie van de WOZ-detailgegevens, koppelt deze terug en verlaagt de werkdruk voor gemeenten door te voorkomen dat gemeenten individueel worden bevraagd door gebruikers van de data. Het is belangrijk dat de bestaande gegevensleveringen in afwachting van de komst van een samenhangende objectenregistratie voorlopig gewoon in stand blijven.”

Lees hier de volledige VNG-ledenbrief: VNG-ledenbrief: ‘Ontwikkelingen geo-domein en beëindiging dienstverlening DataLand’

DEEL DIT BERICHT