KNOOP BRK

Zowel gemeenten als (gemeentelijke) samenwerkingsverbanden zijn grootgebruikers van kadastrale informatie. KNOOP BRK vergemakkelijkt het gebruik en het raadplegen van de informatie uit deze basisregistratie.

 

Algemeen

In het kort
KNOOP BRK levert de kadastrale informatie uit in het door u gewenste formaat, zonder dat er lokale opslag nodig is. Ook wordt de kadastrale informatie naast de andere beschikbare basisregistraties gelegd, zodat u snel een goed beeld heeft van een object. De BRK wordt ontsloten op dezelfde wijze als het Kadaster het biedt en daarnaast via het portaal en  webservices.

In meer detail
Een van de uitgangspunten van het Stelsel van Basisregistraties en van de common ground  is  eenmalige vastlegging/uitwisseling en het meervoudige gebruik van gegevens. Gemeentelijke organisaties beschikken veelal over een centraal gegevensdistributiesysteem van waaruit de relevante applicaties gevoed worden. De BRK kan ook rechtstreeks in de gebruikersapplicaties verwerkt worden,  maar naarmate dat vaker gebeurt, is er een risico dat er met verschillende actualiteit wordt gewerkt. Een knooppunt kan hier bij helpen: door de centrale opslag in de cloud hoeft een organisatie het niet meer zelf op te slaan, maar geldt wel het voordeel dat met dezelfde actualiteit gewerkt wordt.

Voordelen KNOOP BRK:

  • Naast het lokaal opslaan van gegevens uit de BRK  kunt u de gegevens  raadplegen via het portaal en webservices (WMS/WFS). Wijzigingen in het uitwisselingsformaat van het Kadaster worden door DataLand verwerkt in het berichtenverkeer.
  • Door ook de andere beschikbare basisregistraties via KNOOP te ontsluiten, kunt u gemakkelijk gebruik maken van bevragingen over registraties heen voor uw gemeente of regio. Zo kunnen we de BAG, WOZ, BRK en HR voor u naast elkaar leggen en de verschillen aangeven. U hoeft alleen maar de resultaten binnen te halen zodat u zich kunt richten op de conclusies i.p.v. het onderzoek zelf te doen.

Ik wil meer weten over KNOOP!

Deelnemen

Als u wilt deelnemen aan KNOOP BRK en informatie uit de Basisregistratie Kadaster wilt afnemen, dan zijn er vier stappen:

  • Neem contact met ons op voor informatie op maat en het deelnameformulier.
  • U vult het deelnameformulier in, ondertekent deze en stuurt deze retour aan DataLand.
  • Na ontvangst sturen wij u een verwerkersovereenkomst. In deze overeenkomst komen wij met u overeen dat wij uw gegevens enkel en alleen voor de afgesproken doeleinden gebruiken.
  • U vraagt bij het Kadaster een offerte aan voor de BRK-levering. Op de website van het Kadaster staat duidelijk en helder uitgelegd wat u hiervoor moet doen en welke gegevens u nodig heeft. Als u al een abonnement heeft op de BRK, dan kunt u een extra abonnement afsluiten of bij het Kadaster aangeven dat de bestaande BRK levering via KNOOP gaat verlopen.

Ik wil meer weten over KNOOP!

Demo

Een kijkje nemen in KNOOP? Dat kan met een gratis demo-account! Met dit account hebt u gedurende 2 weken toegang tot het KNOOP-portaal. Een demo-account is geheel vrijblijvend.

Klik hier voor meer informatie over het demo-account.

Ik wil meer weten over KNOOP!