Nieuws

Het belang van WOZ-detailgegevens

Gemeenten spelen een belangrijke rol in de informatievoorziening binnen het fysieke domein. Zij beschikken over o.a. de vastgoedgegevens van woningen en bedrijfspanden in hun gebied. Deze gegevens worden landelijk beschikbaar gesteld via de LV WOZ. Specifieke gegevens van een object (zoals de onderdelen kantoor, opslag, woonruimte enz.) met bij behorende gegevens (bouwjaar, grootte) vallen hier buiten. Toch zijn deze heel belangrijk voor organisaties die bijvoorbeeld toezicht houden of zorgen voor de veiligheid in een regio.

Het belang van WOZ-detailgegevens logo
LEES MEER

Nieuwe stap in de overgang van WOZ-dataleveringen naar Kadaster

Op 19 augustus jl. hebben alle gemeenten in Nederland een brief ontvangen met nadere informatie over de overgang van de WOZ-dataleveringen naar het Kadaster. Deze gemeenten hebben op dit moment nog een overeenkomst met DataLand. In de brief staat hoe gemeenten deze kunnen vervangen door een overeenkomst met het Kadaster.

Nieuwe stap in de overgang van WOZ-dataleveringen naar Kadaster logo
LEES MEER

VNG stuurt leden brief over ontwikkelingen geo-domein en de beëindiging van DataLand

Op 7 augustus jl. heeft de Vereniging van Nederlandse Gemeenten haar leden geïnformeerd over de ontwikkelingen in het geo-domein en de beëindiging van de dienstverlening van DataLand. In de brief onderstreept de VNG het belang van de WOZ-detailgegevens als volgt:

VNG stuurt leden brief over ontwikkelingen geo-domein en de beëindiging van DataLand logo
LEES MEER

Gemeentelijke WOZ-detailgegevens ingezet voor noodloket

DataLand heeft een bijdrage mogen leveren aan het noodloket, van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, voor gedupeerde ondernemers (COVID-19).

Gemeentelijke WOZ-detailgegevens ingezet voor noodloket logo
LEES MEER

DataLand draagt dataverzameling en data-ontsluiting over aan het Kadaster

De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), het Kadaster en DataLand hebben op 5 juni 2019 de plannen ondertekend om de dataverzameling en data-ontsluiting door DataLand geleidelijk over te dragen aan het Kadaster. In dit bericht leest u de laatste stand van zaken en geven wij u nog een korte toelichting. Want wat betekenen deze plannen nu concreet?

DataLand draagt dataverzameling en data-ontsluiting over aan  het Kadaster logo
LEES MEER