Nieuws

‘Deze landelijke dataset moet gecontinueerd worden, daar wil je geen hiaten in.’

In de aanloop naar de transitie van de landelijke bron van WOZ-detailgegevens (ook wel object-kenmerken genoemd) van DataLand naar het Kadaster, spreken we mensen uit de praktijk over het nut van deze vastgoeddata. Een interview met Annemiek Nieuwenhuis, Procesmanager cluster Ondermijning, en Paul Geurts, Strategisch informatie Adviseur, beiden werkzaam bij de gemeente Nijmegen. De gemeente Nijmegen deelt al jaren deze specifieke vastgoeddata met DataLand en heeft inmiddels ook de overeenkomst met Kadaster getekend. Wat is de belangrijkste overweging hierbij?

'Deze landelijke dataset moet gecontinueerd worden, daar wil je geen hiaten in.' logo
LEES MEER

“We willen niet meer geconfronteerd worden met incidenten die voorkomen hadden kunnen worden.”

In de aanloop naar de transitie van de landelijke bron van WOZ-detailgegevens van DataLand naar het Kadaster, spreken we mensen uit de praktijk over het nut van deze vastgoeddata. Een interview met Peter Bandsma sectorhoofd Risicobeheersing Veiligheidsregio Noord-Brabant. Waarom zijn deze object-kenmerken zo belangrijk voor veiligheidsregio’s?

“We willen niet meer geconfronteerd worden met incidenten die voorkomen hadden kunnen worden.” logo
LEES MEER

“Met het delen van WOZ-detailgegevens bevorder je als gemeente de veiligheid in jouw gebied. Een ‘no brainer’ dus.”

In de aanloop naar de transitie van de landelijke bron van WOZ-detailgegevens van DataLand naar het Kadaster, spreken we mensen uit de praktijk over het nut van deze vastgoeddata. Zoals Jan-Willem van Aalst, adviseur bij het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV).

“Met het delen van WOZ-detailgegevens bevorder je als gemeente de veiligheid in jouw gebied. Een ‘no brainer’ dus.” logo
LEES MEER

‘Je wilt de beste datakwaliteit, ook als het gaat om deze vastgoedgegevens’

Nu DataLand eind 2021 haar werkzaamheden beëindigt, blikken we met Robin Heij, directeur/bestuurder van SVHW, terug én vooruit. Als uitvoeringsorganisatie levert SVHW al vanaf het eerste begin de vastgoedgegevens aan bij DataLand.

‘Je wilt de beste datakwaliteit, ook als het gaat om deze vastgoedgegevens’ logo
LEES MEER

100e gemeente tekent contract met Kadaster!

In de tweede helft van 2020 ontvingen alle gemeenten in Nederland (als bronhouders en ‘leveranciers’ van deze gegevens) bericht hoe ze nu al een vervangend contract met het Kadaster kunnen afsluiten.

100e gemeente tekent contract met Kadaster! logo
LEES MEER