Nieuws

“Met het delen van WOZ-detailgegevens bevorder je als gemeente de veiligheid in jouw gebied. Een ‘no brainer’ dus.”

In de aanloop naar de transitie van de landelijke bron van WOZ-detailgegevens van DataLand naar het Kadaster, spreken we mensen uit de praktijk over het nut van deze vastgoeddata. Zoals Jan-Willem van Aalst, adviseur bij het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV).

“Met het delen van WOZ-detailgegevens bevorder je als gemeente de veiligheid in jouw gebied. Een ‘no brainer’ dus.” logo
LEES MEER

‘Je wilt de beste datakwaliteit, ook als het gaat om deze vastgoedgegevens’

Nu DataLand eind 2021 haar werkzaamheden beëindigt, blikken we met Robin Heij, directeur/bestuurder van SVHW, terug én vooruit. Als uitvoeringsorganisatie levert SVHW al vanaf het eerste begin de vastgoedgegevens aan bij DataLand.

‘Je wilt de beste datakwaliteit, ook als het gaat om deze vastgoedgegevens’ logo
LEES MEER

100e gemeente tekent contract met Kadaster!

In de tweede helft van 2020 ontvingen alle gemeenten in Nederland (als bronhouders en ‘leveranciers’ van deze gegevens) bericht hoe ze nu al een vervangend contract met het Kadaster kunnen afsluiten.

100e gemeente tekent contract met Kadaster! logo
LEES MEER

Certificaathouders unaniem akkoord met beëindiging DataLand

In de certificaathoudersvergadering van 25 maart jl, hebben de deelnemende gemeenten formeel – en unaniem - het besluit genomen tot de liquidatie van DataLand.

Certificaathouders unaniem akkoord met beëindiging DataLand logo
LEES MEER

Het belang van WOZ-detailgegevens

Gemeenten spelen een belangrijke rol in de informatievoorziening binnen het fysieke domein. Zij beschikken over o.a. de vastgoedgegevens van woningen en bedrijfspanden in hun gebied. Deze gegevens worden landelijk beschikbaar gesteld via de LV WOZ. Specifieke gegevens van een object (zoals de onderdelen kantoor, opslag, woonruimte enz.) met bij behorende gegevens (bouwjaar, grootte) vallen hier buiten. Toch zijn deze heel belangrijk voor organisaties die bijvoorbeeld toezicht houden of zorgen voor de veiligheid in een regio.

Het belang van WOZ-detailgegevens logo
LEES MEER