Nieuws

Gemeente Rijssen-Holten wint Pluim van DataLand 2018

De derde Pluim van DataLand gaat (voor het eerst!) naar een gemeente en wel naar de gemeente Rijssen-Holten. Deze gemeente laat zich kenmerken door een open houding en is gericht op verbetering door samenwerking waarbij het belang van de inwoners voorop staat.

Gemeente Rijssen-Holten wint Pluim van DataLand 2018 logo
LEES MEER

Dinsdagmiddag 11 september: DataLand niet bereikbaar

Vanwege het jaarlijkse teamuitje is DataLand dinsdagmiddag 11 september vanaf ca. 12:00 uur niet meer bereikbaar.

Dinsdagmiddag 11 september: DataLand niet bereikbaar logo
LEES MEER

Drie belastingsamenwerkingen kiezen voor KNOOP

Met KNOOP wordt één verbinding naar het knooppunt gelegd om gegevens uit meerdere basisregistraties te ontsluiten. Relevante gegevens zijn hiermee veel sneller beschikbaar voor de medewerkers. Bovendien kunnen tegenstrijdigheden in de gegevens eerder opgemerkt, opgelost en teruggemeld worden. Bovenstaande punten helpen de belastingsamenwerkingen uiteindelijk om burgers en bedrijven sneller en beter van dienst te kunnen zijn.

Drie belastingsamenwerkingen kiezen voor KNOOP logo
LEES MEER

Aanbod KNOOP webservices fors uitgebreid

KNOOP, het gemeentelijk kennis- en gegevensknooppunt, heeft het aanbod aan webservices (API’s) fors uitgebreid.  Naast een set gegevens uit de BAG, HR en BRK die al oproepbaar waren met JSON/REST, zijn nu ook gegevens uit de BRK, het HR, de WOZ te tonen met WMS en WFS-webservices.

Aanbod KNOOP webservices fors uitgebreid logo
LEES MEER

Oproep: Wie is uw kandidaat De Pluim van DataLand 2018?

In november wordt weer de Pluim van DataLand uitgereikt aan een persoon of organisatie die op een effectieve en/of innovatieve wijze gebruik maakt van een combinatie van gemeentelijke objectgegevens ten behoeve van een maatschappelijk doel dat relevant is voor de dienstverlening door gemeentenWie of welke organisatie zou volgens u de Pluim van DataLand 2018 moeten krijgen? De commissie hoort het graag! U kunt uw suggestie (met onderbouwing) voor 1 september a.s. insturen.

Oproep: Wie is uw kandidaat De Pluim van DataLand 2018? logo
LEES MEER