Gemeente Smallingerland

“Dieper de materie induiken. Dat was mijn reden om de opleiding ‘De BGT in de praktijk’ te volgen. En dat is zeker gelukt! Deze opleiding is wat mij betreft geschikt voor BGT-beheerders, maar zeker ook voor medewerkers die deels met de BGT te maken hebben.”

Mark Mulder, Beheerder BGT, gemeente Smallingerland

 

Mark Mulder: “De opleiding ´De BGT in de praktijk´ sluit naadloos aan bij mijn vak: als BGT-beheerder ben ik dagelijks bezig met de BGT. Het leek mij dan ook goed om eens wat dieper in de materie te duiken. En dat is zeker gelukt. Vooral het onderdeel berichtenverkeer met de Landelijke Voorziening en de relaties met andere basisregistraties, zoals IMBOR, BAG, BRT en BOR, vond ik erg interessant. De uitleg over de relatieve hoogteaanduiding vond ik handig: er werd duidelijk verteld op welk niveau welk onderdeel komt te liggen bij bruggen, aquaducten en bijzondere gevallen. Deze opleiding is interessant voor iedereen die iets met BGT te maken heeft.

Vrij snel na ‘De BGT in de praktijk’ heb ik de opleiding ‘De BGT in het informatielandschap’ gevolgd. In deze opleiding stond vooral het onder de aandacht brengen van de BGT bij sleutelfiguren in de organisatie centraal: hoe zorg je ervoor dat zij weten dat de BGT bestaat en dat ze de BGT op de juiste manier gebruiken? Deze opleiding vind ik dan ook met name geschikt voor als je de BGT in de organisatie wilt laten leven en wilt inbedden in andere processen. De opleidingen sloten voor mij goed op elkaar aan.  Beide opleidingen waren leuk en interessant en hebben zeker hun steentje bijgedragen aan mijn kennis van de BGT.”

DEEL DIT BERICHT