Gemeente Halderberge

“Mijn kennis van geo-informatie is flink gegroeid en ik heb tools gekregen om de informatievoorziening meer gericht te laten aansluiten op de behoeften van de organisatie.”

Fons van Oosterhout, Chief information officer, gemeente Halderberge, over de opleiding Geo-informatiemanagement voor de lokale overheid.

“Mijn kennis van geo-informatie is flink gegroeid en ik heb tools gekregen om de informatievoorziening meer gericht te laten aansluiten op de behoeften van de organisatie.” Zo vat Fons van Oosterhout (Chief Information Officer, Security Officer en Projectleider dienstverlening) de opbrengst van de opleiding GIMLO samen. In 2014 volgde hij deze opleiding samen met zijn collega Johan de Bruin (beheerder geo-informatie)

“Al jaren merk ik dat we als gemeente heel veel geo-informatie in huis hebben. Informatie waar we maar heel beperkt gebruik van maken. Eigenlijk maakte alleen Johan bij onze gemeente gebruik van deze informatie. En dat is jammer. Om de verbinding tussen geo-informatie en de organisatie te kunnen maken, heb ik samen met Johan de opleiding gevolgd. Dat heeft heel goed gewerkt. Onze kennis is gegroeid en Johan en ik hebben hele zinvolle gesprekken gevoerd. Ook hebben we veel geleerd van de manier waarop andere organisaties met het vraagstuk omgaan en de externe specialisten die aanwezig waren. Zo heb ik een goed beeld gekregen van wat de overheid belangrijk vindt als het om geo-informatie gaat. Johan en ik staan nu voor de uitdaging om het geleerde toe te passen in onze organisatie. Dat valt niet altijd mee, maar dankzij de opleiding hebben we een goede, gedeelde basis. En weten we elkaar beter te vinden.”

Fons van Oosterhout

DEEL DIT BERICHT