Certificaathouders unaniem akkoord met beëindiging DataLand

In de certificaathoudersvergadering van 25 maart jl. hebben de deelnemende gemeenten formeel – en unaniem – het besluit genomen tot de liquidatie van DataLand. Dat besluit houdt in dat we op 31 december 2021 onze dienstverlening beëindigen, en daarna nog tot 31 maart 2022 de laatste organisatorische zaken afwikkelen.

Belangrijk om te weten voor u als gemeente is dat u dit jaar nog gewoon uw WOZ-gegevens aan DataLand kunt blijven leveren. DataLand blijft immers nog tot 31 december zijn diensten verlenen en wij hebben verplichtingen aan gemeenten en overheidsorganisaties op dit terrein die pas op 31 december stoppen.

Wel is het zaak dat u de overeenkomst met het Kadaster tekent (mocht u dat nog niet gedaan hebben.) Hoe dat werkt, leest u op de site van het Kadaster.

Doelstelling ruim gehaald

Tijdens de certificaathoudersvergadering benadrukte Louis Smit, een van de oprichters van DataLand, het belang van onze dienstverlening door de jaren heen. Smit: ‘We hebben altijd als doelstelling gehad om het als gemeenten beter te organiseren, en naar een landelijk niveau te brengen. Dat is goed gelukt, en nu gaan we een volgende fase in. DataLand wordt wel opgeheven maar het werk wordt voortgezet. Op weg naar een nieuwe doelstelling in de wetenschap dat we de oorspronkelijke doelstelling ruimschoots hebben gehaald.’

DEEL DIT BERICHT