What the FAQ?!

Pieter van Teeffelen

We hebben bij DataLand sinds kort een FAQ-pagina op onze site: een lijst met veel gestelde vragen en antwoorden. Nou, we waren er wel aan toe hoor. Zeker sinds DataLand in juni bekend maakte dat “de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), het Kadaster en DataLand ..de plannen.. hebben ondertekend waarmee uitvoering wordt gegeven aan vervangende dienstverlening voor de klanten van DataLand. “ Op zich een hele mooie zin, maar ook een zin die meer vragen oproept dan ‘ie beantwoordt. En dat “ DataLand met het Kadaster en VNG een traject ..is..  ingegaan voor verdere samenwerking” klinkt bestuurlijk goed maar wat betekent het concreet voor de gemeenten en gemeentelijke samenwerkingsverbanden?

Het eerlijke antwoord is dat we op dat moment wel het doel helder voor ogen hadden, maar nog niet precies wisten hoe we dat doel zouden realiseren. Dat was juni, nu is het eind 2019. Wat is er veel gebeurd, en vooral: wat is er veel bereikt! De transitie krijgt vorm, op veel vragen – over tijdsplanning,  proces en procedure –  hebben we een antwoord. En er komen weer andere, meer praktische, vragen voor terug. We hebben de belangrijkste antwoorden op een rij gezet op onze website, en zullen deze lijst voortdurend aanvullen en actualiseren. Leest u voor meer achtergrond ook het artikel ‘DataLand draagt dataverzameling en data-ontsluiting over aan het Kadaster’ op onze site. Een viertal veelgestelde vragen mét antwoorden zijn deze:

 

Wat is úw vraag?
Er zitten veel dimensies aan die transitie die we zijn ingegaan en er zijn diverse klantgroepen die allemaal hun specifieke ‘vragen’ over hun eigen situatie hebben. We maken ons geen illusies dat we al die vragen al in beeld hebben. Laten we het samen doen. Samen met ú!  Heeft u een vraag? Laat het ons weten zodat wij voor een gericht antwoord kunnen zorgen. Via deze link kunt u uw vraag aan ons stellen, en reken gerust op een snel en helder antwoord, u heeft immers met FAQ-lui te maken.

DEEL DIT BERICHT

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − vier =