Blog

Lijstjes

Op mijn bureau heb ik allemaal lijstjes. Soms zijn dat aantekeningen van een gesprek, vaak ook lijstjes met de neerslag van een plotselinge ingeving om mijn gedachten te ordenen. De laatste tijd maak ik vooral ‘to do’ lijstjes die gaan over het naderende einde van DataLand. En wat nou zo interessant is, die lijstjes veranderen van aard naarmate de tijd vordert.

Lijstjes logo
LEES MEER

“Wilt u er nog accessoires bij?”

Al sinds 2019, vanaf dat we met onze transitie van dienstverlening naar het Kadaster bezig zijn, hebben wij DataLanders en Kadaster-collega’s het over “WOZ-detailgegevens” en we weten samen precies wat we bedoelen. Trouwens, ook de gemeentelijke collega’s die deze WOZ-detailgegevens aan ons aanleveren, weten dat precies. Maar wat blijkt: door onze ‘vakterminologie’ wordt men toch op het verkeerde been gezet: wij zeggen ‘WOZ-detailgegevens’ maar we bedoelen “object-kenmerken’.

“Wilt u er nog accessoires bij?” logo
LEES MEER

Van en voor gemeenten, tot de laatste seconde

SMARTER dan bij DataLand wordt het niet… Tot op de seconde nauwkeurig weten we hoeveel tijd we hebben  om onze doelstellingen te behalen. En dat geeft, hoe tegenstrijdig het ook klinkt, een enorm goede flow. We werken bij DataLand met een kernteam onafgebroken door aan onze dienstverlening (die pas eind dit jaar stopt) en tegelijk bereiden we in goed overleg met het Kadaster de overgang voor.

Van en voor gemeenten, tot de laatste seconde logo
LEES MEER

De transitie naar het Kadaster: in de regelmodus of achterover leunen?

Interview met Pieter van Teeffelen, directeur van DataLand: De transitie naar het Kadaster: in de regelmodus of achterover leunen?

De transitie naar het Kadaster: in de regelmodus of achterover leunen? logo
LEES MEER

What the FAQ?!

Er zitten veel dimensies aan de transitie die DataLand is ingegaan en er zijn diverse klantgroepen die allemaal hun specifieke ‘vragen’ over hun eigen situatie hebben. U heeft vast een vraag; wij hebben nog niet álle maar al wel veel antwoorden.

What the FAQ?! logo
LEES MEER