Programma Geo van de Veiligheidsregio’s winnaar ‘Pluim van DataLand’

headertje-persbericht-ifv

Persbericht

diemer-kransen

Dhr. Diemer Kransen

Het IFV heeft, als kennis- en informatieknooppunt van en voor de Veiligheidsregio’s, met het programma Geo de voorziening Geo4OOV laten ontwikkelen van waaruit alle Veiligheidsregio’s in Nederland relevante geo-informatie tot zich kunnen nemen. Het IFV en DataLand werken samen om kenmerken uit de WOZ-registratie van gemeenten effectief en efficiënt via Geo4OOV beschikbaar te stellen aan de 25 Veiligheidsregio’s. Het IFV heeft zo toegang tot een collectief gemeentelijk bestand met landelijke dekking en hoeft hierdoor niet alle gemeenten afzonderlijk te benaderen. Het IFV en dus de Veiligheidsregio’s zijn geholpen met detailinformatie die gemeenten registreren binnen de WOZ-registratie. De toegevoegde waarde van deze informatie, die niet is opgenomen in de Landelijke Voorziening, helpt bij het bestrijden én voorkomen van calamiteiten en dus bij het veiliger maken van de Nederlandse samenleving.

De Pluim wordt uitgereikt aan dhr. Diemer Kransen. Dhr. Kransen is naast Regionaal Commandant van de Brandweer in de regio Midden en West Brabant ook Chief Information Officer (CIO) van de Veiligheidsregio’s. Als CIO is hij verantwoordelijk voor de uitvoering van het programma informatievoorziening waar ook het programma Geo onderdeel van is.

Pluim van DataLand

Vanaf 2008 tot 2015 heeft DataLand jaarlijks de Chapeauprijs uitgereikt aan een gemeente (of gemeentelijk samenwerkingsverband) die de WOZ-gegevens het best op orde had. Vanaf dit jaar wil DataLand juist het goede gebruik van objectgegevens centraal stellen en belonen middels deze Pluim. Deze prijs zal jaarlijks worden overhandigd aan een organisatie die op een effectieve en/of innovatieve wijze gebruik maakt van gemeentelijke objectgegevens ten behoeve van een bijzonder maatschappelijk doel.

GeoBuzz

De Pluim zal tijdens de plenaire opening van het grootste geo-evenement van Nederland, de GeoBuzz, worden uitgereikt. De GeoBuzz vindt plaats op 22 en 23 november in Congrescentrum 1931 te ’s-Hertogenbosch. DataLand is beide dagen aanwezig met een uitgebreid programma rond gemeentelijke informatievoorziening, waaronder een themasessie over Geo4OOV. Voor meer informatie over ons programma op de GeoBuzz, kunt u op het logo klikken.

logogeobuzz-2016

DEEL DIT BERICHT