Geo Prestige Award: winnaars bekend

De Geo Prestige Award-winnaars zijn bekend gemaakt tijdens het GIN Gala voorafgaand aan de GeoBuzz. In de categorie start-ups heeft jonge en frisse nieuwkomer GeoGap gewonnen. GeoGap laat zien dat het mogelijk is om op basis van open data een krachtig verdienmodel te maken. In de categorie geo-organisaties werd gekeken naar zowel overheid, bedrijfsleven als wetenschap. De jury prees de genomineerden, het Gemeentelijk Geo-Beraad, de RUG Geodienst en GEOFort, en riep museum GeoFort uit tot winnaar. GeoFort slaagt er als geen ander in om de geo-wereld op unieke wijze aan de man te brengen bij zowel jong als oud. In de categorie geo-professionals werden Jantien Stoter, Nathalie Fledderus en Koos Krijnders genomineerd. Winnaar Koos Krijnders laat volgens de jury met zijn tomeloze inzet en passie voor MissingMaps zien welke impact goede kaartgegevens  hebben op een maatschappelijk relevant onderwerp als internationale crisisbestrijding, en dat het mogelijk is hier ook de niet geo-wereld bij te betrekken.

GGB
Het Gemeentelijk Geo-Beraad behoorde tot de 3 finalisten, maar zag de felbegeerde prijs naar het GeoFort gaan. De jury was echter wel zeer te spreken over het GGB:

Het Gemeentelijk GeoBeraad is misschien minder zichtbaar voor de buitenwereld, maar dit doet niet af aan het werk dat zij verricht voor gemeenten op het gebied van geo-informatie. Deze sterke samenwerking bundelt krachten op landelijk niveau, waarbij optimaal kennis gedeeld wordt om snel in te spelen op actuele vraagstukken. Deze club zal de komende jaren alleen nog maar belangrijker worden.

Lees het volledige persbericht op de website van Geo-Informatie Nederland

DEEL DIT BERICHT